Podnikatelský záměr horského penzionu - Valentová, Adéla (2019)
Cílem diplomové práce je charakterizovat podnikání včetně ubytovacích služeb a legislativních podmínek a určit základní informace o tvorbě podnikatelského plánu. Dalším krokem je zpracování detailního podnikatelského plánu pro horské ubytovací zařízení. V úvodu je čtenář seznámen s informacemi o podnikání, ubytovacích zařízení a obecně o podnikatelském plánu. Druhá část obsahuje zpracování podnikatelského plánu pro založení horských apartmánů v turistické oblasti Králický Sněžník ležící ve Východních Čechách. Po zpracování podnikatelského plánu bude doporučeno, zda podnikatelský záměr realizovat, či nikoli.