Specifika projektového řízení v kulturním sektoru - Kropáčová, Zuzana (2019)
Diplomová práce se zabývá využitím projektového řízení v kulturním sektoru. Cílem práce je definovat specifika projektového řízení v oblasti plánování a organizace akcí v kulturní sféře na základě výsledků kvalitativního a kvantitativního výzkumu vedeného mezi heterogenním spektrem organizátorů. Hlavním výstupem je praktický průvodce pro projektového manažera s navrženými vhodnými principy, postupy a nástroji projektového managementu přizpůsobenými pro danou oblast aplikované na konkrétním příkladu kulturní akce.