Možnosti vstupu společnosti K2 atmitec s.r.o. na trh USA - Šumerová, Nikola (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou expanze firmy na zahraniční trh na případu české IT společnosti K2 atmitec s.r.o. a zvoleného trhu USA. Hlavním cílem práce je srovnat možnosti a doporučit společnosti K2 atmitec s.r.o. vhodnou strategii pro případný vstup na trh USA. Z podrobné analýzy vnitřního a vnějšího prostředí vyplynulo, že se společnost nachází v dobré situaci ke vstupu na trh a má zde reálnou šanci na úspěch. Na základě srovnání několika forem expanze a rozhodovací matice je doporučeno zvolit možnost vyhledání obchodního zástupce nebo zahraničního distributora pro trh USA. Práce také navrhuje několik konkrétních doporučení a opatření pro úspěch tohoto strategického kroku.