CzechBot – chatbot pro obce - Nový, Marek (2019)
Cílem této práce je zjednodušit komunikaci občana s obcí za pomocí chatbot řešení, které je použitelné na webu. Řešení používá službu Watson Assistant pro zpracování přirozeného jazyka, nodeJS backend a přístupný frontend postavený pomocí knihovny React. Výsledné řešení umožňuje snadné začlenění do stávajících webových stránek a zodpovědět základní otázky týkající se informací o obci a životních situacích. Řešení je navrženo tak, aby mohlo být minimálními úpravami přizpůsobeno individuálním potřebám jednotlivých obcí a měst.