Poměr zahraničního a domácího kapitálu v ČR a jeho dopady na tuzemskou ekonomiku - Papeš, Benjamin (2019)
Diplomová práce je zaměřena na průzkum vybraných aspektů přímých zahraničních investic v České republice se zaměřením na reinvestice a repatriace, historický i současný vývoj a vztah s blahobytem. Na základě statistických dat analyzuje toky přímých investic a jejich dopady na vybrané ukazatele české ekonomiky s cílem navrhnout doporučení pro další možný vývoj.