Spojené arabské emiráty jako destinace cestovního ruchu se zaměřením na Dubaj - Balíková, Agáta; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnotit celkové postavení Dubaje na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. V první kapitole jsou vymezeny důležité pojmy jako mezinárodní cestovní ruch, destinace cestovního ruchu a metody jejího hodnocení a předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu. Druhá kapitola se věnuje Spojeným arabským emirátům. kde jsou jednotlivé emiráty analyzovány z hlediska příjezdového cestovního ruchu. Část se zabývá také domácím a výjezdovým cestovním ruchem v SAE. Kapitola se věnuje také analýze ekonomiky v SAE, zmíněny jsou obchodní vztahy s ČR a české firmy působící v zemi. Třetí kapitola se zaměřuje na samotnou Dubaj. Tato kapitola pojednává o ekonomické a bezpečnostní situaci v destinaci, jsou charakterizovány jednotlivé dubajské čtvrti a nejpopulárnější turistické atraktivity. Zhodnocena je zde marketingová propagace Dubaje v ČR. Hlavní důraz této části je kladen na zhodnocení pozice destinace Dubaj na základě analýz statických dat cestovního ruchu. V této kapitole je také vytvořena SWOT analýza a prognóza dalšího vývoje cestovního ruchu v Dubaji. Pro účely diplomové práce bylo vytvořeno dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zhodnotit vnímání Dubaje jako destinace cestovního ruchu. Dotazníkové šetření je v závěru práce vyhodnoceno.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses