Role soukromého sektoru v systému podpory exportu - případová studie Irsko - Němečková, Tereza; Peterková, Jana, 1971-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na zhodnocení irského systému podpory exportu a vyhodnocení jeho příležitostí a rizik. Celkově je práce rozdělena na tři kapitoly. První kapitola se věnuje teoretickému vymezení podpory exportu, formám a institucím, které se podpoře exportu věnují. Druhá kapitola se zaměřuje přímo na systém podpory exportu. Je v ní uveden historický vývoj a současný stav irské ekonomiky. Zároveň druhá kapitola obsahuje informace ohledně institucí, které poskytují jak finanční, tak nefinanční nástroje podpory exportu. V poslední kapitole je vyhodnocen dotazník, který se týká znalostí irských exportérů ohledně institucí poskytujících podporu exportu. Dále jsou v poslední kapitole zhodnoceny příležitosti a rizika, které tento systém nabízí.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses