Mezinárodní právo reakce na katastrofy - Řehák, Vojtěch; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá mezinárodní právem reakce na katastrofy (IDRL), což je relativně nové právní odvětví zabývající se problematikou mezinárodní pomoci při a po katastrofě. Práce představuje IDRL jako právní odvětví a zkoumá aktuální situaci s použitím nejdůležitějších dokumentů (IDRL Guidelines a Draft Articles) olivňujících IDRL. Zároveň se zabývá problematikou vytvoření právně závazného rámce tohoto odvětví. První část práce uvádí IDRL do kontextu mezinárodního práva a rozebírá jeho historické souvislosti. Druhá část práce se soustředí na aktuální vývoj, rozebírá dva zmiňované dokumenty a vytyčuje jejich hlavní myšlenky. Zároveň se práce zaobírá problematikou kodifikace IDRL v souvislosti s Draft Articles. Závěr práce pak shrnuje současnou situaci v tomto právním odvětví.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses