Nestabilita v regionu Afrického rohu - komparace eritrejské cesty za nezávislostí a snahy o vytvoření samostatné republiky Somaliland - Hromádková, Lucie; Havlová, Radka, 1975-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Předkládaná diplomová práce se zabývá tématikou identity v kontextu regionu severovýchodní Afriky. Autorka se nejprve snaží objasnit výchozí pojmy jako národ, nacionalismus a identita. Práce se blíže věnuje historickým událostem, které determinovaly utváření kolektivní identity v regionu Afrického rohu, a faktorům, jež přispěly k budování národního povědomí Eritrejců a Somalilanďanů. Cílem práce je zjistit, zda ve dvou zkoumaných útvarech existuje sdílená a veřejností akceptovaná společná identita.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses