Adaptace marketingové strategie českých firem v oblasti e-commerce pro maďarský trh - Pípal, Jan (2019)
Diplomová práce se zabývá adaptací marketingové strategie českých firem v oblasti e-commerce pro maďarský trh. První kapitola pokládá teoretický základ pro následnou analýzu maďarského trhu, věnuje se základním specifikům strategického marketingového plánování internetových obchodů, online situační analýze a marketingovému mixu 4C. Druhá kapitola se zabývá analýzou maďarského e-commerce trhu. K této analýze byla využita veřejně dostupná sekundární data a data primární získaná provedením výzkumu, který byl realizován pomocí expertní metody Delphi se šesti odborníky na maďarský trh. Třetí, závěrečná kapitola poskytuje na základě provedené analýzy doporučení pro české internetové obchody, které na maďarském e-commerce trhu působí nebo plánují na něj vstoupit. Tato doporučení by e-shopům měla přinést návod na správnou adaptaci vlastní marketingové strategie na maďarském trhu.