Ochrana osobních údajů se zaměřením na školství - Švecová, Veronika (2019)
Cílem diplomové práce je analyzovat a zhodnotit problematiku ochrany osobních se zaměřením na školství. Teoretická část práce obsahuje historii ochrany osobních údajů a vymezení základních pojmů spojených s ochranou osobních údajů. Zabývá se implementací Nařízení GDPR do českého prostředí. Rešerše diplomové práce upozorňuje na to, co se v ochraně osobních údajů změnilo a co naopak zůstává stejné. Cílem praktické části je posoudit ochranu osobních údajů a implementaci GDPR ve vztahu ke školství. V praktické části jsou nastíněny problémy, které školy provází. Diplomová práce je zpracována v souladu s uvedenou metodologií.