Ochrana osobních údajů se zaměřením na školství - Švecová, Veronika; Hejda, Jan, 1955-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem diplomové práce je analyzovat a zhodnotit problematiku ochrany osobních se zaměřením na školství. Teoretická část práce obsahuje historii ochrany osobních údajů a vymezení základních pojmů spojených s ochranou osobních údajů. Zabývá se implementací Nařízení GDPR do českého prostředí. Rešerše diplomové práce upozorňuje na to, co se v ochraně osobních údajů změnilo a co naopak zůstává stejné. Cílem praktické části je posoudit ochranu osobních údajů a implementaci GDPR ve vztahu ke školství. V praktické části jsou nastíněny problémy, které školy provází. Diplomová práce je zpracována v souladu s uvedenou metodologií.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: ochrana osobních údajů; veřejný sektor; školství; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; personal data protection; public sector; education; master's theses