Zahraniční expanze českých rodinných podniků na německý trh - Budíková, Michaela; Král, Petr, 1979-; Vokáč, Matěj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá zahraniční expanzí českých rodinných podniků na německý trh. První kapitola práce se věnuje nejprve charakteristice rodinných firem a specifikům jejich zahraniční expanze, druhá pak internacionalizaci a jejím rizikům, motivům k internacionalizaci a formám vstupu na zahraniční trh. Třetí kapitola je věnována makroekonomickému vývoji německému trhu, dále vývoji vzájemného česko-německého obchodu a v neposlední řadě také odlišnostem mezi oběma trhy a bariérám trhu německého. V rámci poslední, čtvrté kapitoly byl proveden kvalitativní výzkum s českými rodinnými firmami, který identifikoval jejich motivy k internacionalizaci, dále formy vstupu, které k expanzi zvolily, a také proces adaptace v souvislosti s bariérami, se kterými se po vstupu na německý trh potýkaly.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses