Medicínský turismus - Jetýlková, Martina (2019)
Diplomová práce se zabývá medicínským turismem, jehož pozice se nejen na Českémtrhu v posledních letech stále více upevňuje. Práce si klade za cíl zanalyzovat postaveníČeské republiky na tomto trhu a zjistit jací návštěvníci do České republiky v rámcimedicínského turismu přijíždějí. V první části diplomové práce je vymezen pojemmedicínský turismus a stručně charakterizovaná pozice České republiky v tomto odvětvív ohledu na konkurenci států V4. Druhá část práce se zabývá analýzou dat a strukturounávštěvníků v České republice a účelem jejich příjezdu, kde srovnává státní a soukromékliniky.