Uznání Jeruzaléma za hlavní město Izraele ze strany USA a jeho vliv na izraelsko-palestinský konflikt - Kempný, Marek; Havlová, Radka, 1975-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práce analyzuje akt uznání Jeruzaléma za hlavní město Izraele americkým prezidentem Donaldem Trumpem, který tak učinil v prosinci 2017. Hlavním cílem je zjistit, zda tento čin měl zásadní vliv na izraelsko-palestinský konflikt, a pokud ano, jaký. V rámci tohoto tématu se práce soustředí na problematiku uznávacích aktů z pohledu mezinárodního práva, roli USA v blízkovýchodním sporu a možný vliv rozhodnutí Donalda Trumpa na postoj ostatních států vůči Jeruzalému.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses