Palmový olej v potravinách a spotřebitelské chování konzumentů - Veselá, Michaela; Kincl, Tomáš, 1979-; Šimůnek, Michal, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato práce se zabývá chováním spotřebitelů u produktů, které obsahují palmový olej. Cílem práce je zjištění, jak spotřebitelé vnímají produkty s obsahem palmového oleje a jak tato substance ovlivňuje nákupní rozhodování spotřebitelů. Cíle práce je naplněno zodpovězením čtyř výzkumných otázek. Teoretická část práce se věnuje spotřebitelskému chování, ve kterém je popsán nákupní rozhodovací proces a proces rozhodování při výběru potravin. Druhá polovina teoretické části práce je zaměřena na palmový olej, jeho vliv na spotřební chování a na dopady pěstování palmového oleje na životní prostředí. Součástí teorie jsou zahraniční studie zahrnující poznatky vztažené k cíli práce. Analýza práce je zaměřena na smíšený výzkum, který zahrnuje osobní rozhovor, senzorický experiment a dotazníkové šetření. Výsledky všech tří fází výzkumu jsou interpretovány na základě teoretických poznatků.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: palmový olej; potraviny; spotřebitelské chování; nakupování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; palm oil; foodstuffs; consumer behavior; shopping; master's theses