Zahraniční obchod a současné ekonomické problémy Srbska - Puač, Jelisaveta (2019)
Zahraniční obchod patří v současnosti k rozhodujícím faktorům ovlivňujícím rozvoj ekonomiky daného státu a zapojení do něj je obzvláště významné pro státy v procesu tranzice jako je právě Srbsko. Hlavním cílem této práce bude analyzovat postavení Srbska v mezinárodním obchodě a najít a popsat slabé stránky srbské ekonomiky, které brání rozvoji zahraničně-obchodních vztahů a ekonomiky jako celku. Na základě daných zjištění následně uvést perspektivu budoucího vývoje.