Vzdělávací politika EU : vybrané aspekty mezinárodní mobility studentů na VŠE - Zemčíková, Dagmar; Němcová, Ingeborg, 1957-; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Smyslem předložené diplomové práce je představit vývoj zahraniční studentské mobility ve vzdělávací politice Evropské unie. Konkrétně je pozornost věnována zahraniční spolupráci na VŠE z pohledu přijíždějících zahraničních studentů a jejich percepce v rámci mobility. Jelikož tyto aktivity probíhají v evropském vzdělávacím prostoru, věnuje se této oblasti první, teoreticky zaměřená část práce. Druhá část práce se zabývá vývojem mezinárodní spolupráce na VŠE, dále pak zejména kvantitativní a kvalitativní šetření orientované na zkušenosti zahraničních studentů. Důraz je kladen také na vnímání evropských hodnot a cílů plynoucích z mobility Erasmus+ očima absolventů tohoto programu.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses