Ochrana osobních údajů - Králová, Anna (2019)
Bakalářská práce pojednává o problematice ochrany osobních údajů. Cílem této práce je zjistit, jak nově navrhovaná právní úprava v České republice adaptuje Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (též známé jako GDPR – General Data Protection Regulation). K dosažení daného cíle jsem využila například komparativní metodu pro porovnání zákona s nařízením a analýzu rozhodnutí soudů. V obecné části jsem vymezila nejen základní pojmy spojené s ochranou osobních údajů, ale také právní rámec související s tématem (zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů, navrhovaný vládní zákon o zpracování osobních údajů, Obecné nařízení) a také jsem se zaměřila na Úřad pro ochranu osobních údajů jakožto dozorový úřad v této oblasti. Ve zvláštní části jsem se věnovala konkrétním oblastem, jako je oblast internetu a oblasti pracovněprávních vztahů a problémům s tím spojených.