Ochrana osobních údajů - Králová, Anna; Boháček, Martin, 1947-; Patočka, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce pojednává o problematice ochrany osobních údajů. Cílem této práce je zjistit, jak nově navrhovaná právní úprava v České republice adaptuje Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (též známé jako GDPR – General Data Protection Regulation). K dosažení daného cíle jsem využila například komparativní metodu pro porovnání zákona s nařízením a analýzu rozhodnutí soudů. V obecné části jsem vymezila nejen základní pojmy spojené s ochranou osobních údajů, ale také právní rámec související s tématem (zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů, navrhovaný vládní zákon o zpracování osobních údajů, Obecné nařízení) a také jsem se zaměřila na Úřad pro ochranu osobních údajů jakožto dozorový úřad v této oblasti. Ve zvláštní části jsem se věnovala konkrétním oblastem, jako je oblast internetu a oblasti pracovněprávních vztahů a problémům s tím spojených.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses