Platobná bilancia Švajčiarska v rokoch 2002-2017 - Hôrková, Jana (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá platobnou bilanciou Švajčiarska v rokoch 2002-2017. Cieľom tejto práce je popísať vývoj platobnej bilancie Švajčiarska v rokoch 2002-2017 a posúdiť tvar vonkajšej ekonomickej rovnováhy. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá je teoretická a ďalšie dve praktické. Prvá kapitola zoznamuje čitateľa so základnou teóriou a obsahuje teoretické definície pojmov, ktoré sú východiskom pre ďalšie 2 kapitoly. Druhá kapitola sa venuje popisu vývoja platobnej bilancie Švajčiarska v posledných 16-tich rokoch, grafickému znázorneniu jednotlivých účtov a hľadá príčiny ich priebehu. Posledná kapitola sa zaoberá tvarom vonkajšej ekonomickej rovnováhy pomocou kumulatívnych sáld platobnej bilancie, medzinárodnej investičnej pozície a zahraničného zadlženia.