Platobná bilancia Švajčiarska v rokoch 2002-2017 - Hôrková, Jana; Jiránková, Martina, 1967-; Krupka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá platobnou bilanciou Švajčiarska v rokoch 2002-2017. Cieľom tejto práce je popísať vývoj platobnej bilancie Švajčiarska v rokoch 2002-2017 a posúdiť tvar vonkajšej ekonomickej rovnováhy. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá je teoretická a ďalšie dve praktické. Prvá kapitola zoznamuje čitateľa so základnou teóriou a obsahuje teoretické definície pojmov, ktoré sú východiskom pre ďalšie 2 kapitoly. Druhá kapitola sa venuje popisu vývoja platobnej bilancie Švajčiarska v posledných 16-tich rokoch, grafickému znázorneniu jednotlivých účtov a hľadá príčiny ich priebehu. Posledná kapitola sa zaoberá tvarom vonkajšej ekonomickej rovnováhy pomocou kumulatívnych sáld platobnej bilancie, medzinárodnej investičnej pozície a zahraničného zadlženia.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses