Komparace investičního prostředí Německa a Rakouska - Tomanová, Karolína (2019)
Tato bakalářská práce zpracovává analýzu investičního klimatu se zaměřením na významné ekonomické partnery a zároveň sousední státy České republiky - Německo a Rakousko. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zaměřuje na základní charakteristiku Německa a následný rozbor politicko-právního, ekonomického, sociálně-kulturního a technologického prostředí. Druhá kapitola je koncipována obdobně, přičemž nejprve popisuje elementární údaje o Rakousku a poté analyzuje jeho makroprostředí. Třetí kapitola se zabývá komparací atraktivity investičního prostředí Německa a Rakouska pro příliv přímých zahraničních investic do dané země v návaznosti na provedené strategické rozbory makroprostředí ve formě PEST analýzy.