Faktory ovlivňující návštěvnost zoologických zahrad v České republice - Machová, Linda; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce zkoumá faktory, které mají vliv na počet návštěvníků zoologických zahrad v České republice. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol: Teoreticko-metodologická část a Výsledky a diskuse. Cílem Teoreticko-metodologické části bylo představit zoologické zahrady jako motiv cestovního ruchu, uvést jejich význam a metodologii ke statistickému vyhodnocení. V kapitole Výsledky a diskuse bylo cílem prezentovat a diskutovat nabyté poznatky.Ve skriptovacím jazyku R bylo pomocí Spearmanova korelačního koeficientu zjištěno, že vliv na návštěvnost mají vlastní příjmy bez vstupného a výše vstupného pro dospělou osobu v letním období. Ostatní zvolené faktory, tj. rozloha expoziční části zoo, počet druhů zvířat, veřejné dotace, počet obyvatel a počet turistů v kraji, ve kterém se zoo nachází, nebyly vyhodnoceny jako významné.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses