Marketingová strategie firmy Česká zbrojovka a.s. na zahraničních trzích, srovnání s konkurencí - Frenzl, Tomáš; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Holeček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tématem bakalářské práce je marketingová strategie společnosti Česká zbrojovka a. s. na zahraničních trzích a srovnání s konkurencí. Cílem práce je podat doporučení na zlepšení marketingové strategie sledované firmy na základě analýzy této strategie a její komparace se strategiemi vybraných konkurenčních firem.V první kapitole je představena Česká zbrojovka a. s. a další součásti holdingu, do něhož firma spadá. Dále v rámci analýzy strategie jsou nejprve identifikovány a charakterizovány zákaznické segmenty sledované společnosti, k nimž jsou posléze přiřazeny relevantní produktové varianty z firemního portfolia a přibližná výše jejich evropských retailových cen. Je rovněž řešena problematika distribuce a komunikace. Co se týče konkurenčního srovnání, jsou identifikovány vybrané nejdůležitější konkurenční značky zbraní, které jsou posléze analogicky rozebrány z hlediska relevantních konkurenčních produktů a evropských maloobchodních cen. U konkurenčních firem je pozornost věnována také hlavním hodnotám, které je za cíl zákazníkům komunikovat. Dále je řešena problematika sociálních médií a tržeb z prodeje. V poslední kapitole jsou podána doporučení na základě konkurenčního srovnání.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses