Nehmotné kulturní dědictví ve vztahu k cestovnímu ruchu - Preclíková, Karolína (2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou aktuální situace příležitostí k propagaci nehmotných kulturních památek. Konkrétně je práce zaměřena z velké části na nehmotné kulturní památky zapsané na Seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO. První část je zaměřena na vymezení nehmotných kulturních památek zapsaných na Seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO a dále zapsaných na Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky. Následuje kapitola věnující se cestovnímu ruchu České republiky a kapitola se SWOT analýzou destinace Česká republika. V praktické části se nachází dotazníkové šetření, které sloužilo ke zjištění povědomí o nehmotných památkách mezi občany České republiky. V závěru jsou uvedeny možné návrhy ke zlepšení, které vyplynuly z dotazníku a SWOT analýzy.