Ocenění společnosti Alza.cz a.s. - Svider, Oto (2019)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Alza.cz a. s. Práce je rozdělena do sedmi velkých kapitol. Prvotní kapitola analyzuje charakteristiku podniku a jeho odvětví. Následuje finanční analýza, strategická analýza, na kterou navazuje kapitola generátory hodnoty a finanční plán.V závěrečné kapitole je odhadnuta tržní hodnota společnosti Alza.cz a. s. a to pomocí metody DCF Entity a doplňkově také pomocí metody odvětvových multiplikátorů.