Ekonomický potenciál uprchlické krize v Německu - Křehlíková, Lucie (2019)
Práce se zabývá ekonomickým potenciálem příchozích uprchlíků do Německa v letech 2015 až 2018. Jejím cílem je na základě teoretického rámce problematiky uprchlictví a charakteristiky uprchlíků v Německu posoudit jejich ekonomický potenciál. Samotná práce je rozdělena do tří kapitol. První je teoretická, která definuje základní pojmy a teorie migrace. Druhá kapitola se zaměřuje na aktuální uprchlickou krizi v Německu a charakteristiku příchozích uprchlíků dle údajů německých úřadů. Ve třetí kapitole je představeno dotazníkové šetření z uprchlických center v Německu a hloubkové rozhovory s uprchlíky. Na základě porovnání získaných informací druhé a třetí kapitoly je následně vyvozen závěr.