Průmysl 4.0 a jeho šíření skrze proces europeizace : komparativní případová studie EU a ČR - Voříšková, Tereza; Machoň, Miloslav, 1988-; Zemanová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce analyzuje dynamiku šíření čtvrté průmyslové revoluce skrze proces europeizace v Evropské komisi a vládě České republiky a tyto výsledky porovnává. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, z nichž první, teoretická, se zabývá především mezinárodními normami a normotvorným procesem, vysvětluje cyklus norem a hlavní pojmy s tím spojené, přibližuje normativní sílu a europeizaci. Druhá kapitola je spíše praktická a zaměřuje se na porovnání dynamiky šíření Průmyslu 4.0 skrze Evropskou komisi a vládu ČR, zmiňuje jednotlivé iniciativy, které byly dosud v tomto ohledu implementovány, a znázorňuje, jakým způsobem byl Průmysl 4.0 zaváděn do vnitřních politik.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses