Financování neziskových organizací se zaměřením na hospice - Vostrá, Jana (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá financováním a hospodařením nestátních neziskových organizací. V teoretické části jsou představeny neziskové organizace, jejich právní úprava a dělení, definován stěžejní pojem hospic, práce fundraisera a vícezdrojové financování těchto organizací. Praktická část je zaměřena na financování a hospodaření Hospice svatého Lazara v Plzni. Tento výzkum je proveden za období posledních 5 let, tedy od roku 2013 do roku 2017. Data pro výzkum jsou čerpána z interních dokumentů organizace. Hlavním cílem práce je zjistit, na jakých příjmech je hospic závislý, kterých možností financování příliš nevyužívá, v jaké finanční situaci se nachází na konci účetního období, a navrhnout vhodná doporučení pro lepší finanční zajištění hospice.