Financování neziskových organizací se zaměřením na hospice - Vostrá, Jana; Syrovátka, Oldřich; Oberreiterová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá financováním a hospodařením nestátních neziskových organizací. V teoretické části jsou představeny neziskové organizace, jejich právní úprava a dělení, definován stěžejní pojem hospic, práce fundraisera a vícezdrojové financování těchto organizací. Praktická část je zaměřena na financování a hospodaření Hospice svatého Lazara v Plzni. Tento výzkum je proveden za období posledních 5 let, tedy od roku 2013 do roku 2017. Data pro výzkum jsou čerpána z interních dokumentů organizace. Hlavním cílem práce je zjistit, na jakých příjmech je hospic závislý, kterých možností financování příliš nevyužívá, v jaké finanční situaci se nachází na konci účetního období, a navrhnout vhodná doporučení pro lepší finanční zajištění hospice.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: paliativní péče; hospicová péče; hospice; finanční management; neziskové organizace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; palliative care; hospice care; hospices; financial management; nonprofit organizations; bachelor's theses