Podnikání a smlouva mezi manželi jako způsob ochrany vlastnictví manželů - Beránková, Tereza; Hejda, Jan, 1955-; Ježková Petrů, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
V bakalářské práci se věnuji institutům majetku manželů, které jsou upravitelné formou smluv. Zabývám se možností změny majetkové správy a struktury, především při podnikatelských zájmech. Cílem je přiblížit právní možnosti budoucích manželů či stávajících manželských párů pro ochranu jejich věcného práva a vlastnictví. Rizika plynoucí nejen z podnikatelských aktivit přibližuji na příkladech reálných situací. Aspekty spojené s problematikou dokazuji na provedeném výzkumu, založeném na získání názoru a přístupu u osob do věku 26 let, bez zkušenosti s manželstvím. Druhou částí je komparace vzorových smluv na území České republiky a Francie, která napomáhá k vytvoření mého vlastního návrhu řešení majetkové struktury mezi manželi.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: manželské smlouvy; společné jmění manželů; vlastnické právo; podnikání; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; marriage contracts; marital property; right of property; business; bachelor's theses