Management prevence negativních dopadů změn klimatu v krajině - Vašková, Monika (2019)
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout takové změny ve vybrané krajině, jež by podpořily vizi fungující krajiny odolné vůči možným změnám nestálého klimatu. Klíčem je podrobná analýza katastrálního území Chvaletic u Protivína a zhodnocení již provedených komplexních pozemkových úprav. V návaznosti na tyto poznatky byl vytvořen plán revitalizačních opatření, která napomohou k navrácení základních funkcí krajiny a zvýšení její ekologické stability. Důraz je kladen zejména na stabilizaci odtokových poměrů.