Management prevence negativních dopadů změn klimatu v krajině - Vašková, Monika; Syrovátka, Oldřich; Duchek, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout takové změny ve vybrané krajině, jež by podpořily vizi fungující krajiny odolné vůči možným změnám nestálého klimatu. Klíčem je podrobná analýza katastrálního území Chvaletic u Protivína a zhodnocení již provedených komplexních pozemkových úprav. V návaznosti na tyto poznatky byl vytvořen plán revitalizačních opatření, která napomohou k navrácení základních funkcí krajiny a zvýšení její ekologické stability. Důraz je kladen zejména na stabilizaci odtokových poměrů.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: krajinný ráz; pozemkové úpravy; meliorace; udržitelný rozvoj; klimatické změny; revitalizace krajiny; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; landscape character; reallocation of land; soil amelioration; sustainable development; climate changes; landscape revitalization; bachelor's theses