Problematika dětské práce v Africe z pohledu mezinárodních mezivládních organizací - Pošmůrná, Lucie; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá dětskou prací, která je považována za vážný globální problém a její odstranění se stalo jedním z podcílů SDG's. Práce nejdříve poskytuje teorii s tematikou lidských práv, mezinárodních organizací a jejich nástrojů k odstranění dětské práce, ve druhé kapitole se práce věnuje přímo dětské práci, jejím příčinám, formám, důsledkům a specifikům v Africe. Ve třetí kapitole jsou analyzovány nejdůležitější legislativní dokumenty orientující se na lidská práva a práva dětí, včetně regionálních afrických, posléze je rozebírána činnost ILO a UNICEF a jejich programy v Africe.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses