Automobilové trhy v nemecky hovoriacich krajinách a pozícia Škoda Auto - Kalmár, Jakub; Vošta, Milan, 1962-; Gorčák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cieľom bakalárskej práce je analyzovať automobilový trh v nemecky hovoriacich krajinách (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko) so zameraním na automobilku Škoda Auto a.s. Práca mapuje historické pôsobenie tejto automobilky a súčasnú stratégiu a rozvoj v daných krajinách. Prináša porovnanie silných a slabých stránok a navrhuje vylepšenie, ktoré by mohli prispieť k lepšiemu postaveniu značky na trhu. Prvá kapitola sa zaoberá analýzou trhov z teoretického hľadiska, vysvetľuje základné pojmy a delí trhy podľa veľkosti, typu a atraktivity, popisuje okolie podniku a objasňuje prvky SWOT analýzy, čo je potrebné pre pochopenie ďalších kapitol. Zo začiatku kapitoly taktiež popisuje význam automobilového priemyslu pre ekonomiku a základnú charakteristiku daného odvetvia. Druhá časť sa najprv zameriava na popis krajín z hľadiska ekonomickej situácie a geografickej polohy. Charakterizuje historický vývoj automobilových trhov, súčasnú situáciu a hľadá špecifiká a trendy v daných krajinách. Ďalšia kapitola sa venuje už konkrétne spoločnosti Škoda Auto a.s., ktorej cieľom je charakterizovanie vývoja značky ŠKODA a opis jej súčasnej situácie. Porovnáva predaje vlastných automobilov s konkurenciou a špecifikuje portfólio firmy. Cieľom kapitoly je vypracovanie SWOT analýzy, pomocou ktorej by mali byť zhodnotené opatrenia, ktoré Škoda Auto a.s. prijala, aby viedli k zlepšeniu predajov a tak aj postavenia spoločnosti na trhu.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses