Mezaninové financování jako zdroj financování rozvoje podniku - Kotorová, Michaela; Filipová, Vladimíra; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá podstatou a klíčovými aspekty mezaninového financování jakožto možného zdroje financování podniku ve fázi rozvoje. V úvodní části práce jsou vymezeny obecné principy financování a finančního řízení podniku, které by měly být zohledněny pro jeho správné fungování, společně s poměrovými ukazateli, na jejichž základě je možné měřit úspěšnost každého takového řízení. Dále jsou definovány druhy zdrojů financování s přehledem těch běžně dostupných, jako jsou odpisy, emise akcií, bankovní úvěry a další a zároveň jsou vymezeny jejich podstatné náležitosti. V navazující části je kladen důraz na vymezení a charakteristiku fundamentálních prvků mezaninového financování, jako jednoho ze specifických a málo dostupných zdrojů financování podnikových aktivit. V závěrečné části práce je představen realizovaný projekt s využitím mezaninového kapitálu, na kterém jsou demonstrovány dříve vymezené principy tohoto financování. Cílem bakalářské práce je poskytnout ucelený materiál sumarizující náležitosti mezaninového financování, v rozsahu vyhrazeném pro bakalářskou práci, s vymezením jeho struktury, využití a potenciálních rizik, s následnou aplikací těchto pravidel v kontextu praktického příkladu z praxe.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses