Vztah kvantity a kvality zdravotní péče ve vybraných porodnicích - Šlézová, Alena; Pažitný, Peter, 1976-; Bednářová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce zkoumá vztah mezi kvantitou a kvalitou zdravotní péče ve třech vybraných porodnicích. Hlavním cílem je zmapovat situaci porodnic podobné velikosti a podobných služeb. Bude porovnáván vliv počtu provedených zákroků na kvalitu poskytovaných služeb. Statistická data budou získána od zástupců porodnic, data týkající se kvality budou vyhodnocena pomocí standardů Světové zdravotnické organizace a dotazníků spokojenosti od matek. Po vyhodnocení kvality bude použit chí-kvadrát test, kterým se zjistí vztah mezi stanovenými hranicemi určitých výkonů a skutečně provedenými výkony. Vztah kvantity a kvality bude zobrazen pomocí bodového diagramu a vysvětlen statistickými ukazateli.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: zdravotní péče; porodnice; management jakosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health care; maternity hospitals; quality control; master's theses