Finanční a nefinanční cíle firmy - Semerádová, Eliška; Votava, Libor; Kasalová, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku firemních cílů, způsob jejich stanovování a nástroje, které jsou určené pro jejich dosažení. Cílem práce je popsat a analyzovat jaké jsou finanční a nefinanční cíle společnosti BOSCH DIESEL, s.r.o., jak spolu tyto cíle navzájem souvisí a jaké nástroje společnost používá k jejich dosažení. Diplomová práce odpovídá na 4 výzkumné otázky, rozšiřující cíl práce. Finanční cíle společnosti jsou zaměřeny zejména na maximalizaci zisku, finanční stabilitu a snižování nákladů. Nefinanční cíle společnosti jsou analyzovány v oblasti životního prostředí, zaměstnanců, image a prestiže a výroby. V závěru jsou zodpovězeny výzkumné otázky a jsou navržena opatření ke zlepšení plnění některých cílů.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: finanční analýza; kultura organizace; image organizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; corporate culture; corporate image; master's theses