Regulace trhu práce ve vybraných zemích - Betková, Andrea; Votava, Libor; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce se zabývá oblastí regulace trhu práce v České a Slovenské republice. Cílem práce bude analyzovat dopady institucionálních aspektů na trh práce ve zvolených zemích mezi lety 2012 až 2017. Pro účely demonstrování dopadu regulace na trh práce budou zvoleny okruhy postihující legislativní ochranu zaměstnanosti, kolektivní vyjednávání, aktivní politiku zaměstnanosti a systém podpor v nezaměstnanosti a sociálních dávek. V této práci budou použita sekundární kvantitativní data aplikovaná pomocí vhodných statistických metod. Podklady pro zpracování komparativní analýzy budou zahrnovat širokou škálu aktuální a relevantní literatury obsahující jak tuzemské, tak i zahraniční knihy a odborné články.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: trh práce; srovnávací metody; Česko; Slovensko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; labor market; comparative methods; Czechia; Slovakia; master's theses