V4 v rámci EÚ : Riešenie migračnej krízy- spoločný konsenzus, alebo vlastné národné záujmy? - Malešová, Ľubomíra (2019)
Táto bakalárska práca, ktorá nesie názov „V4 v rámci EÚ: Riešenie migračnej krízy- spoločný konsenzus, alebo vlastné národné záujmy?“ pojednáva o štátoch Vyšehradskej štvorky v rámci Európskej únie, a teda o tom, ako vnímajú migračnú krízu, ktorá eskalovala na európskej pôde v roku 2015. Práca sa sústredí na to, aký postoj mali politické strany a politickí reprezentanti v krajinách Vyšehradskej štvorky ku tejto problematike, či uprednostnili národné záujmy, podľa stanovených kritérií v teoretickej časti, alebo taktiež, či dokázali ich vzájomnú spoluprácu a postoj pri riešení migračnej krízy. Bakalárska práca z metodologického hľadiska predstavuje komparáciu politických strán v krajinách a dáva si za cieľ zodpovedať dve výskumné otázky, ktoré vyplývajú z nadpisu práce.