Migračná politika Švédska a krajne pravicové hnutia - Lúč, Marek (2019)
Švédsko, ako aj viaceré krajiny Európy, muselo čeliť dvom javom, ktoré mohli ovplyvniť politické dianie v tejto krajine. V prvom rade sa Švédsko muselo vysporiadať s narastajúcim počtom prichádzajúcich migrantov do krajiny, čo je dôsledkom migračnej krízy. Migračná politika štátu je formou zahraničnej politiky krajiny. Páve na teórií zahraničnej politiky štátu je celá práca vystavaná. Na druhej strane dochádza k nárastu volebných preferencií krajne pravicovej strany Švédski demokrati. Tí ako vnútorný faktor mohli mať vplyv na tvorbu zahraničnej politiky tejto krajiny. Cieľom tejto bakalárskej práce je práve nájsť súvislosť alebo vzťah medzi týmito dvoma sledovanými javmi za pomoci použitia metódy závislosti na predchádzajúcom vývoji. V práci sú sledované zmeny migračnej politiky krajiny v priebehu dvoch volebných období, ktoré dávam do vzťahu s narastajúcimi volebnými preferenciami Švédskych demokratov.