Problematika a možnosti řešení znečišťování řeky při vodní turistice - Svitáková, Jolana; Musil, Martin, 1976-; Bednářová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá negativními dopady cestovního ruchu, konkrétně problematikou znečišťování řeky při vodní turistice. Cílem této práce je racionálně zhodnotit vliv vodáků na znečišťování řeky a následně navrhnout řešení této problematiky. V první části této práce je zpracován teoretický základ pro výzkumné části. Jedná se o definice pojmů cestovní ruch, trvale udržitelný rozvoj a udržitelný cestovní ruch. Samostatná kapitola je věnována vodní turistice, jako specifické formě cestovního ruchu. V praktické části je zhodnocena situace s odpadky na konkrétním úseku řeky Vltavy na základě vlastního terénního výzkumu, který byl proveden před a po hlavní vodácké sezóně v roce 2018.
Vedoucí práce: Martin Musil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: udržitelný cestovní ruch; znečištění životního prostředí; vodní turistika; udržitelný rozvoj; znečištění vodních zdrojů; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; sustainable tourism; environmental pollution; water tourism; sustainable development; water resources pollution; bachelor's theses