Analýza dopadů nařízení GDPR do vybraných procesů organizací - Nowak, Adam; Střížová, Vlasta, 1946-; Baranek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
V této diplomové práci je řešena problematika nařízení GDPR (General Data Protection Regulation – nařízení o ochraně osobních údajů) platná od 25. 5. 2018, která výrazně zvýšila ochranu osobních dat občanů Evropské unie. Zvýšení ochrany osobních údajů je docíleno pomocí definice požadavků na zpracování v organizacích. Tyto požadavky mají velké dopady do procesů organizací, ve kterých dochází ke zpracovávání osobních údajů klientů, zaměstnanců a třetích stran. Teoretická část práce je věnována nařízení GDPR, zejména jaké novinky tato regulace přináší a jakým způsobem nahrazuje zákon o ochraně osobních údajů 101/2000Sb.V praktické části je provedena analýza požadavků regulace GDPR a navržení obecně aplikovatelných procesů takovým způsobem, aby došlo k pokrytí klíčových požadavků a snížení rizik vyplývajících z obecného nařízení GDPR.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses