Environmentálna politika USA : prípadová štúdia - Csajková, Lucia; Machoň, Miloslav, 1988-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalárska práca analyzuje environmentálnu politiku USA s ohľadom na znaky unilateralizmu, bilateralizmu a multilateralizmu za prezidentské mandáty Baracka H. Obamu, a súčasného prezidenta USA, Donalda J. Trumpa, teda od roku 2009 po súčasnosť. Práca je rozdelená do dvoch hlavných kapitol. Prvá je teoretická a zaoberá sa najmä zahraničnou politikou a unilateralizmom, bilateralizmom a multilateralizmom, ako aj ich jednotlivými znakmi. Druhá kapitola je skôr empirická a zaoberá sa environmentálnou politikou, pričom hlavný zreteľ je na USA. Následne deduktívne odvodzuje poznatky z prvej kapitoly o znakoch unilateralizmu, bilateralizmu a multilateralizmu, a implementuje ich na konkrétnom jednaní a výstupoch Baracka H. Obamu a Donalda J. Trumpa.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses