Vývoj eura z hlediska kurzové a cenové stability - Nguyen, Hoang Chinh; Hnát, Pavel, 1981-; Havelka, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá vývojem eura z hlediska kurzové a měnové stability. Cílem práce je objasnění, zda je euro stabilní, či nikoliv. Dále jsou identifikovány faktory působící na euro, následně jsou klasifikovány dle jejich významnosti. V první části práce jsou stručně popsány okolnosti vedoucí ke vzniku eura, jako zákonného platidla v eurozóně. V eurozóně se euro chová jako fixní měnový kurz. Blíže je tedy charakterizován fixní měnový kurz včetně faktorů na něj působících. Vývoj eura a faktorů je analyzován a vzájemné souvislosti vyplývající z analýzy dat jsou interpretovány v druhé části práce.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses