Donald Trump a změna americké zahraniční politiky vůči Severní Koreji a Íránu - Kuchař, Marek; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Bobková, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat cíle a porovnat výsledky v americké zahraniční politice posledních dvou prezidentů ve vztahu k Severní Koreji a Íránu. K naplnění tohoto cíle sloužily převážně informace obsažené v Národní bezpečnostní strategii, Společném strategickém plánu a prezidentových prohlášeních. Komparace byla provedena na základě relevantních činů obou prezidentů týkajících se Severní Koreji a Íránu. Výzkumné otázky vážící se k tomuto cíli zkoumaly jak společné rysy obou politik, tak i jejich rozdíly. Na závěr je také zmíněno, čí politika k daným zemím byla úspěšnější. Analýza Trumpova prezidentského mandátu byla ukončena k poslednímu březnu roku 2019.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses