Mezinárodní organizace v podněsterském konfliktu - Pokorný, Marek (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá mezinárodními vládními organizacemi (OBSE, EU, Rada Evropy) v podněsterském konfliktu. Na základě důkladné analýzy teorie (zamrzlého) konfliktu, ale i skutečně realizovaných aktivit v Podněstří, zkoumá nástroje aplikovatelné těmito mezinárodními organizacemi. Následně se snaží identifikovat celkovou roli, jakou v tomto konfliktu daná mezinárodní organizace má. Cílem práce je na základě těchto parametrů (tedy aktivita, nástroje a role) identifikovat a zhodnotit přístupy vybraných mezinárodních organizací působících v podněsterském konfliktu.