Mezinárodní organizace v podněsterském konfliktu - Pokorný, Marek; Dubský, Zbyněk, 1974-; Stejskalová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá mezinárodními vládními organizacemi (OBSE, EU, Rada Evropy) v podněsterském konfliktu. Na základě důkladné analýzy teorie (zamrzlého) konfliktu, ale i skutečně realizovaných aktivit v Podněstří, zkoumá nástroje aplikovatelné těmito mezinárodními organizacemi. Následně se snaží identifikovat celkovou roli, jakou v tomto konfliktu daná mezinárodní organizace má. Cílem práce je na základě těchto parametrů (tedy aktivita, nástroje a role) identifikovat a zhodnotit přístupy vybraných mezinárodních organizací působících v podněsterském konfliktu.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses