Zvláštní ekonomické zóny ve Vietnamu - Khuc, Thuy Quynh (2019)
Bakalářská práce se zabývá Zvláštními ekonomickými zónami ve Vietnamu. Práce nabízí souhrnný přehled o zvláštních ekonomických zónách, a především o přítomnosti jednotlivých druhů zón ve Vietnamu. První část práce teoreticky analyzuje pojem zvláštních ekonomických zón, uvedeny jsou její vlastnosti a typologie. Informace z první části jsou následně využity v praktické části, kde je zaznamenán vznik zón ve Vietnamu. Součástí praktické části jsou jednotlivé druhy zón a jejich charakteristika. Hlavním cílem je analýza výskytu zón ve Vietnamu a zaznamenání jejich dopadu na vietnamskou ekonomiku. Vedlejším cílem je uvedení aktuálních problémů vietnamské ekonomiky pomocí SWOT analýzy.